Babykamer trends

In de vorige eeuw waren de babykamers voor een jongetje vaak hemelsblauw en voor meisjes zoetsappig roze. Tegenwoordig zie je dat bijna niet meer, ouders kiezen liever voor uniseks en zachtere kleuren. Zo zie je in het jaar 2014/2015 dat de verschillende grijs- en pasteltinten hun entree doen in de babykamer. Zachte grijstinten worden meestal als basis gebruikt, aangevuld met de pasteltinten zachtroze, zachtblauw of mintgroen. Deze kleuren stralen rust en betrouwbaarheid uit, iets wat een pasgeboren baby zeker nodig heeft.

Ook is er een duidelijke trend aan de gang op het gebied van de meubeltjes. Meubels in hoogglans wit zijn helemaal hot en ook de meubeltjes in houttinten blijven het komende jaar terugkomen in de babykamer.

uiltjesWanneer we naar de accessoires voor de babykamer kijken, zien we ook een duidelijke trend: de uiltjes. Naast het leuke weetje dat uilen voor wijsheid staan, zijn ze ook helemaal hip en happening in de babykamer op dit moment. Je kunt geen babywinkel binnenlopen en je ziet accessoires met uiltjes erop: lampen, knuffels, kleedjes, schilderijen, rammelaars etc. Naast de uiltjes is er nog een duidelijke trend wat in veel babykamers terugkomt en dat zijn de muurstickers. Denk hierbij niet aan de spreuken die op de muur geplakt kunnen worden, maar muurstickers van bomen. Deze muurstickers zijn in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar en worden voornamelijk versierd met fotolijstjes en uiteraard weer de terugkomende uiltjes. De laatste trend op dit moment is steigerhout. Deze trend komt niet alleen terug in het interieur van je huis, maar ook in de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan kisten, kapstokjes en lampen van steigerhout.

moodboard-babykamerTip:
Vind je het lastig om de babykamer van je dromen te maken? Vind je het moeilijk om te bepalen wat je nu precies leuk vindt? Maak dan een moodboard.

Wat is een Moodboard?
Een moodboard is een visualisatie vanĀ  je idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken. Je verzamelt allerlei afbeeldingen, teksten en kleurstalen die de sfeer van jouw ideale babykamer weergeeft. En van die afbeeldingen en teksten maak je een collage.